[gilug.org] Vídeo Digital i transcode

marc tarres wanadoo es marc tarres wanadoo es
2004-09-06 10:01:50 UTC



Hola família!


Aquest cap de setmana, amb uns col·legues hem estat fent els nostres primers passets en l'apassionant món de l'edició de vídeo digital. De moment només hem capturat, via interfície FireWire (IEEE 1394) i el programa dvgrab, una gravació feta amb una càmera digital. Pel què fa a la captura en sí, el dvgrab aquest ha complert a la perfecció. És molt senzill d'utilitzar, però per si de cas, i per si li interessa a algú, aquí [1] hi ha una breu explicació de la seva operativa bàsica.


Ara ens trobem que tenim uns 11GB (!!!) de disc dur ocupats per a una gravació de 36 minuts... :S (està en format dv2). Evidentment, s'imposa passar-ho a un format quelcom més "portable". De l'experiència recent que he tingut "rippejant" DVDs, sé que EL programa a utilitzar és el transcode. El problema és que només l'he fet servir a través del DVD::Rip, un frontend d'extracció i codificació de DVDs. Aquest programa et permetia codificar en molts formats diferents, però el format d'origen sempre era .VOB (MPEG-2).


Sabeu d'algun programa (si és possible, que sigui com més "user-friendly" millor) que permeti passar de qualsevol format a qualsevol altre, sense haver-se d'enfangar amb les quasi-infinites opcions del transcode? (Si a més, permet fer un xic d'edició bàsica d'escenes i efectes, ja seria collonut!).


Merci per endavant!


Siau!


Marc




[1] http://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?s=&threadid=25232





Més informació sobre la llista de correu gilug